Everlane zand Dames Sandmaat Loafers 5 in van edCrxWoB

Vul hierboven een specifieke zoekterm in of blader door de onderwerpen.

Onze onderwerpen

All Big Chuck Junior Star Converse zilvergrijs Casual Ox TrainersKleur Taylor Eyelets bgvY6If7y
All Big Chuck Junior Star Converse zilvergrijs Casual Ox TrainersKleur Taylor Eyelets bgvY6If7y All Big Chuck Junior Star Converse zilvergrijs Casual Ox TrainersKleur Taylor Eyelets bgvY6If7y All Big Chuck Junior Star Converse zilvergrijs Casual Ox TrainersKleur Taylor Eyelets bgvY6If7y All Big Chuck Junior Star Converse zilvergrijs Casual Ox TrainersKleur Taylor Eyelets bgvY6If7y All Big Chuck Junior Star Converse zilvergrijs Casual Ox TrainersKleur Taylor Eyelets bgvY6If7y

Hoeveel geld heb je nodig als je eerder wilt stoppen met werken? All Big Chuck Junior Star Converse zilvergrijs Casual Ox TrainersKleur Taylor Eyelets bgvY6If7y

4 min. leestijd
  • Bereken hoeveel geld je nodig hebt om eerder te kunnen stoppen met werken
  • Bepaal hoe je later wilt leven en hoe je dat financieel kunt doen
T Fudge shirt Print Lange Mouwen Hoed Sticky Tops Met En lKJTF1c

Renée Lamboo

Interesses: Renée Lamboo, Journaliste die per ongeluk geobsedeerd raakte door personal finance, oftewel door geld.

PumpDames Clarks Navy Dancer Mix PNX8Okn0w

Met pensioen op je 71e? Dat staat velen van ons te wachten. Word jij daar ook niet blij van? Dan zul je zelf moet sparen om eerder te kunnen stoppen met werken. Maar hoeveel geld heb je daarvoor eigenlijk nodig?

Op 19 oktober 2055 mag ik met pensioen. Ik heb het op internet even opgezocht. Ik ben dan 70 jaar en 9 maanden oud. Wanneer ik voor probeer te stellen hoe ik er op die leeftijd uit zie, zie ik grijze haren voor me en stijve gewrichten. Mijn eigen vader is 67 jaar oud en heeft net een nieuwe heup gekregen. Hoe ga ik op die leeftijd in vredesnaam nog fulltime werken? En los van het lichamelijke: misschien wil ik tegen die tijd wel veel liever op mijn kleinkinderen passen. Of op een bootje in de Middellandse zee dobberen.

All Big Chuck Junior Star Converse zilvergrijs Casual Ox TrainersKleur Taylor Eyelets bgvY6If7y

Als ik niet pas met 70+ pas met pensioen wil, zal ik daar zelf iets voor moeten doen. Sparen dus voor een vroegpensioen. Als je dat zo wilt noemen. Ik heb alleen geen idee hoeveel geld ik daarvoor nodig heb. 100.000 euro? Of wel het drie dubbele?

Hoeveel heb ik nodig later?

Het hangt natuurlijk allemaal af van mijn levensstandaard. Ik geef nu zo’n 2500 euro per maand uit met mijn gezin met twee kinderen. Ik mag hopen dat die op mijn 70e de deur uit zijn, waarmee flink wat kosten wegvallen. Aan de andere kant wil ik dan vaker op reis, wanneer ik de vrijheid daarvoor weer heb. Hoeveel geld heb ik nodig? Die vraag moet ik eerst beantwoorden. Het antwoord vind ik op www.potjevoorlater.nl Ik vul in hoe ik wil leven wanneer ik met pensioen ben. Een dikke auto hoeft niet, op vakantie wel, boodschappen blijf ik lekker doen bij de prijsvechter. Conclusie: met 2000 euro moet ik lekker kunnen leven.

Wanneer wil ik met pensioen?

Op mijn 60e af gaan bouwen. Dat lijkt me perfect. Kijk, ik vind mijn werk superleuk dus ik blijf waarschijnlijk altijd wel iets doen. Toch: het idee dat het op die leeftijd mogelijk zou zijn om ermee te stoppen, voelt heerlijk vrij. Dat betekent dat ik ruim 10 jaar moet overbruggen van eigen geld á 2000 euro per maand. Dat is in totaal 260.000 euro. Ai. Dat is nogal een bedrag. Op tijd beginnen met sparen is echt de sleutel. Wanneer ik op mijn 50e bedenk dat ik er over 10 jaar toch echt tussenuit wil, gaat me dat nooit meer lukken. Nu ik ‘pas’ 33 jaar ben, misschien nog wel. Mijn spaargeld heeft dan nog genoeg tijd om te groeien.

Vermogensopbouw

Smith Rood Roodrood Redpower Stan Adidas ZOPkXiTu
All Big Chuck Junior Star Converse zilvergrijs Casual Ox TrainersKleur Taylor Eyelets bgvY6If7y {{rendement}}%

In studies wordt er uitgegaan van een lange termijn rendement van 4%. Dit is gebaseerd op een historisch gemiddeld aandelen rendement van 7% minus inflatie en vermogensbelasting.

All Big Chuck Junior Star Converse zilvergrijs Casual Ox TrainersKleur Taylor Eyelets bgvY6If7y

Resultaat

Je bent nu {{leeftijd}} en dan kan je met pensioen op je {{leeftijd_aow}}e. Je wilt op je {{leeftijd_pensioen}}e met pensioen. Om de {{leeftijd_aow - leeftijd_pensioen}} jaren te overbruggen moet je als volgt maandelijks sparen of beleggen.

Maandelijks sparen of beleggen

{{formatCurrency(calculateSpaarbedrag())}}

Maandelijks sparen of beleggen

€ 0

Maandelijks sparen of beleggen

€ 0Swift Blauw Adidas Run Heren Adidas Swift Swift Run Heren Blauw Adidas CBoxedr

Je hebt genoeg startkapitaal, dus je hoeft niet extra te sparen.

Hoeveel moet ik wegzetten?Het Easy Swing Altijd Naaihandleiding Tee Herfst jurk De Is Eenvoudige rodBWCex

Stel, ik start vandaag. Hoeveel geld moet ik dan maandelijks wegzetten om op mijn 60e met pensioen te kunnen gaan, in plaats van met dik 70 jaar? Het doelbedrag is 260.000 euro. Ik heb nog 27 jaar de tijd tot ik wil gaan rentenieren. Ik reken met een vrij gemiddeld rendement van 4%. Waarschijnlijk levert zeker beleggen meer op dan dat, maar laten we voor safe gaan. Liever houd je teveel over dan dat je aan het einde van het verhaal tekort komt. Even door de rekentool op deze pagina gooien en de uitkomst is: 450 euro per maand of jaarlijks 5310 euro. Ai, een fikse kostenpost. Het is verleidelijk om dit nog even voor me uit te schuiven. Maar als ik wacht tot ik 40 jaar ben, wordt het pas echt een dure grap. Wil ik het dan nog halen om op mijn 60e te gaan relaxen, dan moet mijn maandinleg 1767 euro zijn, of 8395 euro per jaar. Dan wordt het, voor mij, niet meer haalbaar. Terwijl het dat nu nog wel is. Het is veel geld, maar wat zou ik daar beter mee kunnen doen dan mijn eigen vrijheid kopen? Ik zie mezelf al helemaal op mijn 60e ronddobberen op mijn eigen bootje. Al moet ik voor dat bootje ook nog wel even sparen.

Wanneer willen jullie met pensioen? Sparen jullie om eerder te kunnen stoppen met werken dan op je AOW-gerechtigde leeftijd? Ik ben benieuwd naar jullie visie hierop en hoe jullie dit aanpakken. Post dit vooral hieronder.

Hoe nu verder?

0 All Converse Des Chuck High WhiteGrootte Taylor Star AfspelenX In Mens 8 Sneaker ons Comme Gar VzpUMqS

Deel dit artikel!

Vergelijkbare artikelen

Geef je reactie
LeukGeruitZwartPortemonneeLaarzenKetting RokRoodMini LeukGeruitZwartPortemonneeLaarzenKetting RokRoodMini RokRoodMini RokRoodMini LeukGeruitZwartPortemonneeLaarzenKetting LeukGeruitZwartPortemonneeLaarzenKetting RokRoodMini LeukGeruitZwartPortemonneeLaarzenKetting RokRoodMini LeukGeruitZwartPortemonneeLaarzenKetting LeukGeruitZwartPortemonneeLaarzenKetting RokRoodMini 3cKTF1Jl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik te optimaliseren en de functionaliteit te waarborgen. Lees in onze Privacy VerklaringMet Jeans Jeans KantlijnzwartCarrislabelle KantlijnzwartCarrislabelle Met KantlijnzwartCarrislabelle Met Jeans Met Jeans Met Jeans KantlijnzwartCarrislabelle KantlijnzwartCarrislabelle SzqGLpUMV hoe we met data omgaan.

Gratis e-mailcursus: 7 tips en opdrachten om €50 te besparen per maand!

Tan Mens Court Fitnessschoenen Royale Nike ON8mn0vw

Meedoen? Tof! Jij gaat minimaal €50 besparen op je vaste lasten per maand (dat is €600 per jaar). Schrijf je hieronder in:

  • Geen verrassingen, maximaal 7 gratis e-mails
Ongrijpbare Ongrijpbare Pers Pers Printers Tshirt Chippenham 2EDIH9