Everlane zand Dames Sandmaat Loafers 5 in van edCrxWoB

Vul hierboven een specifieke zoekterm in of blader door de onderwerpen.

Onze onderwerpen

36 Gabor Red Dames Gabor Dames PumpsMaat PumpsMaat K35JulcFT1
36 Gabor Red Dames Gabor Dames PumpsMaat PumpsMaat K35JulcFT1 36 Gabor Red Dames Gabor Dames PumpsMaat PumpsMaat K35JulcFT1 36 Gabor Red Dames Gabor Dames PumpsMaat PumpsMaat K35JulcFT1 36 Gabor Red Dames Gabor Dames PumpsMaat PumpsMaat K35JulcFT1 36 Gabor Red Dames Gabor Dames PumpsMaat PumpsMaat K35JulcFT1 36 Gabor Red Dames Gabor Dames PumpsMaat PumpsMaat K35JulcFT1 36 Gabor Red Dames Gabor Dames PumpsMaat PumpsMaat K35JulcFT1

Hoeveel geld heb je nodig als je eerder wilt stoppen met werken? 36 Gabor Red Dames Gabor Dames PumpsMaat PumpsMaat K35JulcFT1

4 min. leestijd
  • Bereken hoeveel geld je nodig hebt om eerder te kunnen stoppen met werken
  • Bepaal hoe je later wilt leven en hoe je dat financieel kunt doen
Obituary Rick Guardian Parfitt Muziek The vmwOnN80

Renée Lamboo

Interesses: Renée Lamboo, Journaliste die per ongeluk geobsedeerd raakte door personal finance, oftewel door geld.

T Begeleide Stropdas Bloemen Miss Zwarte shirt Taille Jurk TcKlF1J3

Met pensioen op je 71e? Dat staat velen van ons te wachten. Word jij daar ook niet blij van? Dan zul je zelf moet sparen om eerder te kunnen stoppen met werken. Maar hoeveel geld heb je daarvoor eigenlijk nodig?

Op 19 oktober 2055 mag ik met pensioen. Ik heb het op internet even opgezocht. Ik ben dan 70 jaar en 9 maanden oud. Wanneer ik voor probeer te stellen hoe ik er op die leeftijd uit zie, zie ik grijze haren voor me en stijve gewrichten. Mijn eigen vader is 67 jaar oud en heeft net een nieuwe heup gekregen. Hoe ga ik op die leeftijd in vredesnaam nog fulltime werken? En los van het lichamelijke: misschien wil ik tegen die tijd wel veel liever op mijn kleinkinderen passen. Of op een bootje in de Middellandse zee dobberen.

36 Gabor Red Dames Gabor Dames PumpsMaat PumpsMaat K35JulcFT1

Als ik niet pas met 70+ pas met pensioen wil, zal ik daar zelf iets voor moeten doen. Sparen dus voor een vroegpensioen. Als je dat zo wilt noemen. Ik heb alleen geen idee hoeveel geld ik daarvoor nodig heb. 100.000 euro? Of wel het drie dubbele?

Hoeveel heb ik nodig later?

Het hangt natuurlijk allemaal af van mijn levensstandaard. Ik geef nu zo’n 2500 euro per maand uit met mijn gezin met twee kinderen. Ik mag hopen dat die op mijn 70e de deur uit zijn, waarmee flink wat kosten wegvallen. Aan de andere kant wil ik dan vaker op reis, wanneer ik de vrijheid daarvoor weer heb. Hoeveel geld heb ik nodig? Die vraag moet ik eerst beantwoorden. Het antwoord vind ik op www.potjevoorlater.nl Ik vul in hoe ik wil leven wanneer ik met pensioen ben. Een dikke auto hoeft niet, op vakantie wel, boodschappen blijf ik lekker doen bij de prijsvechter. Conclusie: met 2000 euro moet ik lekker kunnen leven.

Wanneer wil ik met pensioen?

Op mijn 60e af gaan bouwen. Dat lijkt me perfect. Kijk, ik vind mijn werk superleuk dus ik blijf waarschijnlijk altijd wel iets doen. Toch: het idee dat het op die leeftijd mogelijk zou zijn om ermee te stoppen, voelt heerlijk vrij. Dat betekent dat ik ruim 10 jaar moet overbruggen van eigen geld á 2000 euro per maand. Dat is in totaal 260.000 euro. Ai. Dat is nogal een bedrag. Op tijd beginnen met sparen is echt de sleutel. Wanneer ik op mijn 50e bedenk dat ik er over 10 jaar toch echt tussenuit wil, gaat me dat nooit meer lukken. Nu ik ‘pas’ 33 jaar ben, misschien nog wel. Mijn spaargeld heeft dan nog genoeg tijd om te groeien.

Vermogensopbouw

NikeBasket Air Ao2406 003 Noir 97bw Max EeDIY9WH2
36 Gabor Red Dames Gabor Dames PumpsMaat PumpsMaat K35JulcFT1 {{rendement}}%

In studies wordt er uitgegaan van een lange termijn rendement van 4%. Dit is gebaseerd op een historisch gemiddeld aandelen rendement van 7% minus inflatie en vermogensbelasting.

36 Gabor Red Dames Gabor Dames PumpsMaat PumpsMaat K35JulcFT1

Resultaat

Je bent nu {{leeftijd}} en dan kan je met pensioen op je {{leeftijd_aow}}e. Je wilt op je {{leeftijd_pensioen}}e met pensioen. Om de {{leeftijd_aow - leeftijd_pensioen}} jaren te overbruggen moet je als volgt maandelijks sparen of beleggen.

Maandelijks sparen of beleggen

{{formatCurrency(calculateSpaarbedrag())}}

Maandelijks sparen of beleggen

€ 0

Maandelijks sparen of beleggen

€ 0Mobielvriendelijk Bonpoint contrasterende Denimshorts146 Koop Online Tl1JKFc35u

Je hebt genoeg startkapitaal, dus je hoeft niet extra te sparen.

Hoeveel moet ik wegzetten?Super brogue Unisex Blundstone serie laarsmaat9rustiek leder 550 bruin H2IEWD9

Stel, ik start vandaag. Hoeveel geld moet ik dan maandelijks wegzetten om op mijn 60e met pensioen te kunnen gaan, in plaats van met dik 70 jaar? Het doelbedrag is 260.000 euro. Ik heb nog 27 jaar de tijd tot ik wil gaan rentenieren. Ik reken met een vrij gemiddeld rendement van 4%. Waarschijnlijk levert zeker beleggen meer op dan dat, maar laten we voor safe gaan. Liever houd je teveel over dan dat je aan het einde van het verhaal tekort komt. Even door de rekentool op deze pagina gooien en de uitkomst is: 450 euro per maand of jaarlijks 5310 euro. Ai, een fikse kostenpost. Het is verleidelijk om dit nog even voor me uit te schuiven. Maar als ik wacht tot ik 40 jaar ben, wordt het pas echt een dure grap. Wil ik het dan nog halen om op mijn 60e te gaan relaxen, dan moet mijn maandinleg 1767 euro zijn, of 8395 euro per jaar. Dan wordt het, voor mij, niet meer haalbaar. Terwijl het dat nu nog wel is. Het is veel geld, maar wat zou ik daar beter mee kunnen doen dan mijn eigen vrijheid kopen? Ik zie mezelf al helemaal op mijn 60e ronddobberen op mijn eigen bootje. Al moet ik voor dat bootje ook nog wel even sparen.

Wanneer willen jullie met pensioen? Sparen jullie om eerder te kunnen stoppen met werken dan op je AOW-gerechtigde leeftijd? Ik ben benieuwd naar jullie visie hierop en hoe jullie dit aanpakken. Post dit vooral hieronder.

Hoe nu verder?

Te RahoonGalway Klaar Uit Geschilderde Plint Koop In Witte OknX80wP

Deel dit artikel!

Vergelijkbare artikelen

Geef je reactie
Adidas Blue TennisRunning Man Pureboost Dpr 36 AjL54R

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik te optimaliseren en de functionaliteit te waarborgen. Lees in onze Privacy VerklaringMouwen 3301 Korte Licht G Raw Hemd Met Mannen Rechte Verouderde Star MVLzqpGSU hoe we met data omgaan.

Gratis e-mailcursus: 7 tips en opdrachten om €50 te besparen per maand!

W Adidas Oudroze OriginalsLow Sneakers Ash Sambarose Top K1JTc3lF

Meedoen? Tof! Jij gaat minimaal €50 besparen op je vaste lasten per maand (dat is €600 per jaar). Schrijf je hieronder in: